Cadoul nostru perfect

Te-am dorit de acum 5 ani, din ziua in care tatal tau a intrat in operatie. Desi aveam emotii stiind ca sansele sunt minime sa iasa cu viata din ea, am fost sigura ca nu acela e finalul. Stiam ca intr-o zi vom avea un copil, iar daca va fi baietel il va chema ca pe tine. Incredibil cum un om poate sa intre in operatia care delimita viata de moarte, iar iubita lui sa se gandeasca la faptul ca va fi bine, pentru ca din toata povestea asta va urma un copil frumos, care va duce mai departe toata incarcatura sentimentala dintre ei.

Te-am asteptat nerabdatoare, pana a venit momentul perfect. Din momentul in care am vazut liniuta roz, vaga, pe test, am stiut ca esti acolo, ca esti un baietel menit sa aduca multă pace, iubire si implinire in vietile noastre. Am stiut ca vei fi un medicament in zilele urate si o raza de speranta in zilele lipsite de soare.

Nu o sa uit in veci prima ecografie, cand medicul a pornit aparatul, a dat volumul la maximum si ti-am auzit, in toata încăperea, bataile inimii. Timpul s-a oprit in loc, ochii s-au umplut de lacrimi, dar expresia tatalui tau mi-a ramas intiparita pe retina ca si cum ar fi existat dintotdeauna acolo. I s-a taiat instant respiratia, a amutit complet, nici macar nu mai clipea, iar expresia fetei exprima fericire si implinire asa cum nu a exprimat in toti anii in care l-am cunoscut. Atunci am realizat cat de departe am ajuns, contrar așteptărilor, dar mai ales cat de departe vom ajunge.

Iar zilele treceau, numaram secundele pana sa te întâlnim, ti s-au spus povesti si promisiuni pana sa iti intalnim privirea, ti s-a cantat in fiecare dimineata, cu voce de tata emotionat, cand inca faceai tumbe la mine in burta si in suflet. Si a venit minunata zi in care ai decis ca e timpul sa ne cunoastem. Oricat de nerabdatori am fost, parca am mai fi stat putin asa, parca ne era teama ca nu o sa ne descurcam cu tine asa cum ar trebui. Ne-ai dat emotii amandurora, la venirea ta pe lume. Emotii tatalui tau fiindca stia ca era complet neajutorat in a ma face sa fiu bine, emotii mie pentru ca stiam ca un minut de stres pentru el ar fi putut insemna ceva tragic. Dar am trecut cu bine si peste asta, amandoi, de mana, asa cum am facut-o mereu. Si ti-am auzit vocea ca de mielusel, iar atunci am stiut ca pe tine te-am asteptat tot timpul si ca de abia atunci am fost cu adevarat implinita. Ti-am vazut ochii, care va aseamana atat de mult si am realizat ca mereu, mereu cand ma voi uita la tine il voi vedea pe el. Pentru ca am simtit ca la un moment dat vom ramane doar doi, ca vei fi privat de el, dar in egoismul meu am dorit sa te am, sa ne ofer aceasta implinire.

Impreuna am invatat sa fim parinti, sa iti oferim tot ce puteam mai bun, iar tu ne-ai rasplatit cu zambete, cu pupici si chiuieli. Iar tatal tau a invatat sa numere degetele atunci cand te imbraca in body_uri prea stramte, de frica sa “nu iti ramana vreunul pe maneca”, sa te tina in brate cat mai sus, sa scoti tot aerul din stomac, sa iti pregateasca baia de la A la Z, dar mai ales a invatat sa fie cu adevarat recunoscator pentru fiecare zi ce o petrecea alaturi de noi.

Si ai dat dovada de maturitate in cele mai grele momente din viata noastra, cand totul se prabusea in jur. Insa, in special ai construit cu zambete si imbratisari o noua lume, a noastra, plina de sperante, recunostinta, amintiri si iubire.
Iar pentru asta iti multumesc si sper sa imi dai voie sa fiu alaturi de tine cel putin pana la capatul pamantului si inapoi. Si iarta-ma ca ai pornit cu un minus in viata, dar nu ar fi fost altcineva mai potrivit sa iti fie tata. Intr-o zi o sa intelegi de ce…
Si iti promit ca oricand, oriunde, oricum, eu voi fi acolo, sa te tin de mana si sa iti arat lumea toata, asa cum si-ar fi dorit el sa o vezi, dar mai ales sa o simti, cu frumusetea, surprizele si incercarile ei.

2 thoughts on “Cadoul nostru perfect”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.