Sa fim mai buni!

O cutie asemanatoare cu cea din fotografia de mai sus a plecat ieri catre Daniel. Daniel este un baietel de 3 ani si jumatate, care mai are doi frati acasa si care a fost invatat de mic ca in lume exista oameni care au ce isi doresc si oameni care duc lipsa de multe lucruri. El face parte din categoria mai putin norocoasa, insa din fericire exista oameni dispusi sa isi aloce din timpul si resursele lor pentru a-i face mici bucurii. In timp ce pentru altii Daniel este doar o statistica, pentru unii dintre noi, el este un copil care ar trebui sa aiba parte de aceleasi sanse de care au si ceilalti. Ca el exista multi altii, dar si ca noi exista la fel, daca nu mai multi. Eu sunt un singur om, tu esti alt om, este cam greu sa schimbi lumea de unul singur. Dar cate putem face impreuna? Va spun eu, multe, enorm de multe.

Si daca nu credeti asta va povestesc despre copilul pentru care am fost Mos Craciun anul trecut. Si-a dorit un avion si o ciocolata. Va dati seama? O ciocolata! In timp ce noi trecem prin magazin pe langa raftul cu dulciuri si facem mofturi ca nu au ciocolata noastră preferata, alti copii ii scriu Mosului ca asta isi doresc de Craciun. El a primit mai mult decat o ciocolata, a primit o cutie cu dulciuri. Da, eu, adepta unei alimentatii sanatoase a copiilor nu m-am putut abtine sa nu ii umplu acelui copil o cutie cu dulciuri, imaginandu-mi uimirea din ochi atunci cand a deschis cutia.

 

Dar nu despre mine este vorba aici, ci despre ceea ce putem face fiecare dintre noi, atunci cand ne dorim, nu sa schimbam lumea, dar sa punem cate o caramida la construirea unui viitor mai bun pentru cei de langa noi. E Facebookul plin de oameni saraci, bolnavi, parasiti de familie. Cum ar fi daca ne-am opri putin din a posta poze din vacante, din a da like-uri peste like-uri si sa incepem sa vedem si partea mai putin frumoasa a paharului?

Da, stiu, cui ii place sa vada uratul, cand isi poate distrage atentia cu lucrurile aparent frumoase?!?! Dar v-ati gandit vreodata ca daca pentru voi 10 RON inseamna o punga cu chipsuri, pentru altcineva inseamna o paine si o sticla cu lapte? Si acum cantariti-le, care atarna mai greu? Si dupa ce faceti asta, incercati sa ajutati efectiv, un om, sa vedeti cu ce sentimente va puteti umple sufletul. Veti ramane surprinsi, credeti-ma!

Iar acum o sa imi zburde iar inima cateva zile gandindu-ma la Daniel si la bucuria lui cand va primi cutia.

Viata e frumoasa, dar cateodata trebuie sa o si facem asa, mai ales pentru cei de langa noi.

1 thought on “Sa fim mai buni!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.