Tu pentru ce esti recunoscator?

Voi cand ati fost recunoscatoricultima data? Sau mai bine zis, de cate ori sunteti recunoscatori pe zi? Acum multi, multi ani as fi numarat pe degete motivele pentru care pot fi recunoscatoare, dar acum nu imi ajung tastele sa le cuprind pe toate.

Vi s-a intamplat sa va treziti dimineata si sa va ganditi: – La naiba, m-am trezit! Ce frumos e afara, cat de frumos bate soarele in geam sau cat de linistit ploua peste blocurile pline cu oameni pregatiti penfru o noua zi?!?!Sau sa iesiti in fata blocului, sa trageti aer in piept si sa va bucurati de taria lui, de corpul care primeste oxigenul atat de necesar supravietuirii?!?

Sa intrati intr-un magazin si sa puteti cumpara o paine. Aveti idee cati oameni nu isi permit o paine sau cati oameni isi doresc sa poata iesi la magazin, dar din cauza starii de sanatate nu isi permit acest lux? V-ati bucurat vreodata ca v-a prins ploaia, chiar daca nu aveati umbrela, de abia fuseserati la coafor pentru buclele mult visate sau aveati o intalnire importanta la care trebuia sa va prezentati impecabil? Stiti ca unii oameni se roaga pentru o picatura de ploaie, iar altii sufera de sete in asteptarea ei? V-ati bucurat ca atunci cand ati venit acasa v-a asteptat copilul, nerabdator, dar agitat, plin de suparare dupa o zi grea? Aveti idee cati oameni ar da orice pentru a avea un copil, cate tantrumuri ar suporta si cate nopti nedormite ar indura doar ca sa aiba cine sa ii astepte seara acasa?

Cateodata am impresia ca oricat de mult am avea, tot avem tendinta de a ne uita in gradina celuilalt si de a fi nemultumiti de propria viata. Sau putem fi multumiti, dar nu la capacitatea care ne poate face cu adevarat fericiti. Dar fericirea sta cu adevarat in lucruri mici, pe care le luam de bune, de cele mai multe ori. Pacat ca de abia cand nu le mai avem, le putem aprecia cu adevarat. Viata e si roz, doar daca alegem sa o vedem asa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.