Împreunã pentru Alexandra

E dimineață!
Soarele îți bate în geam, simți cum razele lui îți mângâie chipul si te îmbie să te trezești! Deschizi încet ochii, îți strângi într-un coc părul ciufulit și te ridici rapid pe marginea patului. E o noua zi!
Tălpile ți se lipesc de parchetul rece, te îndrepți spre fereastră și o deschizi larg. Inspiri, expiri…
E o dimineață atât de plăcută, aerul îți umple plămânii și simți deja cum ziua o să fie grozavă! Mergi alene spre bucătărie, dai drumul muzicii în toată casa, apoi îți faci cafeaua mult dorită. Mirosul ei te trezește instant, iar omleta de lângă este perfectă pentru a-ți începe ziua așa cum trebuie. Repede mergi la baie, te pregătești pentru birou și iesi pe ușă cu gândul la muncă, dar și la colegii pe care de abia aștepți sa îi revezi. Adori să luați prânzul împreună, să povestiți fiecare ce ați mai făcut și, de ce nu, să vă faceți planuri poate pentru un teambuilding la munte. Sau la mare.
Dar stai, e de fapt noapte! Totul a fost un vis frumos, un vis cu trecutul tău! Acum nu te mai trezește soarele, pentru că nu mai dormi, de cele mai multe ori ai impresia că tu îl trezesti pe el! Ai atâtea insomnii, încât nu mai ții minte când te-au trezit razele lui pe fața ta. Încerci să te ridici din pat, dar te lovește o durere îngrozitoare în capul pieptului, e operația, da, acea operație care îți brăzdează întreaga parte abdominală. Ai fi tentată să spui că ai durere de stomac, dar tu nu mai ai stomac, ție ti l-au scos medicii acum multe luni, fiind plin de tumori, făcându-ți mai mult rău decât bine. Ai același tic de a îți prinde părul în coc, dar nu mai ai. S-a dus puțin câte puțin începând cu chimioterapia. Simți cum feminitatea piere odată cu el, cu părul tău blond și buclat. Decizi să mergi spre bucătărie, să îți pregătești masa, iar drumul până acolo ți se pare lung, prea lung pentru durerile pe care le simți la orice pas. Plus amețelile, oh, amețelile! Ai vrea să bei cafea, dar nu mai poți, nu mai ai voie. Ce dor îți este de o cafea tare și bună… Parcă simți gustul în gură numai când te gândești la toate momentele în care cafelele se beau cu prietenele tale, mereu asezonate cu glume și multe povești amuzante.
Acum nu mai ai cafele, iar întâlnirile cu prietenele nu mai există. Și totuși vrei să mănânci ceva, știi că ai nevoie. Poftă de mâncare nu ai, cum ai putea avea având în vedere că nu mai ai gust de la operație? Orice ai mânca ai același gust, de carton. Realizezi repede că nu poți să mănânci, îți este mult prea greață, durerile sunt tot mai mari. Ai vrea să se termine. Ai da orice să se termine!
Mergi spre baie să te împrospătezi, să îți începi ziua.
Alt drum prea lung pentru tine, deși apartamentul în care stai e destul de mic. Îți dai cu apă pe față și te uiti lung în oglindă. Unde ești tu? Da, tu, cea care zâmbea mereu, cea care era numai “viață”, numai optimism? Cea care dădea mereu celor din jur. Cea care prin ochii ei mari arăta lumii cât poți fi de bun. Acum ochii mari sunt doar triști. Triști și îndurerați. Nu mai ai unde să pleci, ești acasă, aștepți să ajungi la tratament, medicii ți-au recomandat altul, dar care costă, prea mult pentru tine. Îți dai seama că termenul “prea” îți este atât de prezent în viață, în ultima perioadă…
Prea multă durere, prea lung drumul, prea tristă, prea scump, prea mult totul…
Te uiți pe geam și aștepți, ai vrea totuși să mergi la tratament, așa ai primi ajutorul de care ai nevoie.
Te uiți în cont. Pentru azi mai ai bani. Pentru mâine nu. Te hotărăști să te îmbraci, azi ai o șansă.
Dar mâine! Mâine cui o lași?


Aceasta este povestea Alexandrei, prietena mea, care după niște banale dureri de stomac a ajuns să nu îl mai aibă deloc, iar pentru a trăi și pentru a nu mai avea dureri are nevoie de ajutorul nostru! Din acest motiv am creat pagina de donații de mai jos! Vă rog, donați, 10 RON, 20 RON, 50 RON, cât puteți! Par sume mici, dar puțin cate puțin și suma crește! Are nevoie de noi, iar noi de ea și de zâmbetul ei! Anul acesta amândouã împlinim 30 de ani, și îmi doresc să rotunjim împreună această cifră!

VÃ ROG, donati!

https://www.facebook.com/donate/255984699026255/?fundraiser_source=external_url

Dacã nu vã e ok donatia prin Facebook puteti folosi conturile surorii ei:

RON

RO18INGB0000999906239627

Carmen Luminita Baciu

EURO

RO13INGB0000999910446219

Carmen Luminita Baciu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.