Nu e despre mine, e despre voi!

Am postat zilele trecute, pe pagina mea de Facebook, o rugaminte! Ceream prietenilor din lista mea sa scrie cateva cuvinte despre mine! Oameni care ma stiu din viata reala, dar si cei care ma stiu din cea virtuala. Sau ambele variante combinate! Pentru ca in ultimii ani am imbinat atat de bine mediul online cu cel offline, incat multi oameni si-au facut simtita prezenta fizic, langa mine. Ma intreba cineva daca simteam nevoia sa primesc acele cuvinte frumoase din partea oamenilor. Adevarul e ca nu am privit acea rugaminte in modul respectiv, nu m-am trezit dimineata cu sentimentul de ”ia, sa vad ce mai zice lumea despre mine!”. Scopul este altul si il voi dezvalui la momentul potrivit! Atunci cand va fi cazul, daca va fi cazul!

Citind comentariile oamenilor mi-am dat seama ca multi au numai cuvinte de lauda. Si stateam si ma intrebam: oare oamenii doar asa ma vad? Am atatea defecte, suparari, frustari! Cum sa ma vada numai asa? Numai buna? Dar cred ca, de fapt, au vrut sa scoata in evidenta numai aspectele pozitive, eu fiind departe de a fi o femeie perfecta, zen, care topaie pe norisori pufosi si imprastie zambete si iubire in dreapta si stanga! Am realizat, in acelasi timp, ca da, poate felul meu de a fi a influentat cumva starile lor, trairile lor, iar daca macar 1% am avut o influenta pozitiva in viata cuiva, eu ma declar pe deplin multumita. Adevarata fericire si multumire vine din simplul fapt ca poti schimba viata unui om sau macar ii poti oferi o noua perspectiva! Insa, cea mai mare realizare a fost asta: oamenii m-au caracterizat pe mine asa cum se vad pe ei sau cel putin asa cum si-ar dori sa fie! Si numai faptul ca si-ar dori, tot e un pas mare inainte! Mie mi se pare imposibil ca un om care are probleme cu el insusi sa poata spune cuvinte frumoase despre altcineva! Sa vada frumosul in altul, pe cand in el se afla numai urat! Iar asta este inca un motiv de speranta! Cred in oameni, in bunatatea lor, in sprijinul lor! Mai cred ca toti gresim, ca toti avem un trecut, dar ca cei mai multi dintre noi avem un viitor. Si suntem datori sa ni-l facem mai bun, dar in acelasi timp, sa ne uitam si la vecinul de langa casa noastra, poate are nevoie de o mana de ajutor! Si sunt atat de bucuroasa ca am “in lista mea” oameni asa frumosi, intr-o lume care pare uneori atat de urata si nesigura! Ce am mai invatat din acea postare si nu numai!?! Ca daca cineva te vorbeste urat, fie ca o face in fata sau pe la spatele tau, acele lucruri sunt despre el, nu despre tine! Ca uneori oamenii isi varsa toate frustrarile pe tine, desi tu nu ai nicio legatura cu ei. Dar nu toti suntem dusi la psihoterapie, nu toti stim sa inspiram adanc inainte de a scoate o prostie pe gura, nu toti ne punem in papucii celuilalt! Si asta este in regula, nu toti suntem la fel. Nici emotional, nici spiritual, financiar, profesional. Dar imi place sa cred ca invatam ceva de la viata, de la fiecare om pe care il intalnim, de la fiecare zi pe care o traim! Pe mine constientizarile astea ma ajuta, pentru ca acum ceva timp daca cineva imi enumera 10 calitati si un defect, atunci nici nu mai auzeam calitatile. Ma concentram fix pe accel defect si ma frustram, nu intelegeam, voiam sa fiu perfecta! Well, nu sunt, nici nu ar trebui sa incercam sa fim perfecti! Perfectiunea e chiar trista, adevarata frumusete sta in imperfectiunile care ne caracterizeaza pe fiecare dintre noi! Asa ca, acum imi place de mine fericita, dar si suparata, calma dar si agitata, calculata, dar si aeriana! Voi, voi cum sunteti?

4 thoughts on “Nu e despre mine, e despre voi!”

 1. Eu sunt agitata , nervoasa si mă consuma energiile negative din jur. Îmi este greu uneori să înțeleg oamenii frustrați și să îi accept așa cum sunt. Știu că acceptarea mi-ar face viața mai frumoasă și sufletul mai curat .

  Like

 2. Prea cicalitoare, prea cu multe “reguli” interne, prea dura, usor ipocrita si lista poate continua… Imi este mult mai usor sa mi zic defectele. Sunt constienta ca am si parti bune😂

  Like

  1. Oare de ce ne este mai usor sa ne enumeram defectele? Te-ai gandit vreodata la asta? Vlar toti avem parti bune, acum conteaza sa le vedem, folosim, simtim, scoatem in evidenta!🤗

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.