Pozitive/negative

Cateva lucruri pozitive si negative de care m-am lovit in perioada in care am fost singura. Voi incepe cu lucrurile pozitive, asa cum imi place mie si voi continua cu cele negative, care imi lasa, pe alocuri, un gust amar. Dar nu putem avea numai roz in viata noastra, nu?!!

Pozitive:

  1. Te poti ocupa mai mult de tine si de ceea ce iti place. Poti face acum cursul pe care il amani de ani de zile pentru ca nu ai timp sau poti merge la filmele care iti plac, la piesele de teatru carora le duci lipsa de ceva timp. Poti petrece timp cu tine in adevaratul sens al cuvantului si poti profita de asta ca sa evoluezi la nivelul la care visezi dintotdeauna.
  2. Nu e nevoie sa planifici vacante cu x luni inainte si sa fie nevoie sa multumesti si o a doua persoana. Cu totii stim ca intr-o relatie e nevoie si de compromisuri, rar am intalnit doi oameni care sa gandeasca la fel. Deci mergi unde vrei, cand vrei, cu cine vrei.
  3. Te poti “lipi” de oameni din jurul tau sa faci diverse chestii. Sa pleci in vacante, sa desfasori activitati sportive, in principiu sa inveti lucruri noi. 
  4. Iti realizezi adevaratul potential atunci cand esti singur si pe picioarele tale. Indiferent cat ai crede tu cat esti de “misto”, parca mai degraba vezi pe pielea ta cand ramai singur “pe campul de lupta”. Si momentul in care obtii ceva de unul singur pe picioarele tale este nepretuit.
  5. Ai o mai mare deschidere fata de oameni si intalnesti multi oameni noi. Bineinteles, daca iesi din casa. Iar intalnitul oamenilor noi iti aduce multiple beneficii. Poti afla lucruri despre tine, sa decoperi ca te intereseaza si alte aspecte ale vietii, carora nu le-ai dat atentie pana in momentul respectiv. Plus ca inveti de la fiecare om in parte, lucruri negative sau pozitive, bineinteles. Eu militez pe cele pozitive, iar din orice experienta negativa am reusit(pana acum) sa scot si ceva pozitiv. 

Negative:

  1. Daca nu esti foarte confortabil cu tine, va fi cam greu sa iesi la masa singur, atunci cand ceilalti sunt in cuplu. Petrecerile pot fi si mai grele, mai ales acolo unde 90% dintre invitati sunt cuplati. Si mai urmeaza si blues_urile, iar tu te uiti la altii si indesi paharul de vin pe gat.  Been there, done that.
  2. Intalnirile/petrecerile cu familia/prietenii sunt CEL MAI GREU DE  DUS! De ce? Pentru ca lipseste jumatatea cu care mergeai mereu la astfel de reuniuni. 
  3. Costurile vacantelor! Dap, am ajuns si la bani! E al naiba de scump sa pleci atunci cand esti single. Asta pentru ca nu toate hotelurile au camera de  single si esti nevoit sa platesti una dubla, de unul singur. La fel si cu pachetele de vacanta, rar am intalnit ceva care sa fie pentru o singura persoana. Ar trebui sa se gandeasca mai multi si la oamenii singuri.
  4. Abordarea celor din jur!!! Well, asta este cea mai tare dintre toate. Paaai, atunci cand esti singura multi barbati se considera “datori” sa te fericeasca cumva. Au impresia ca daca esti asa, neaparat esti si trista, neconsolata si se trezeste cavalerismul din ei sa schimbe acest aspect. Mai este urmatoarea categorie, categoria barbatilor care vor sa te ajute, la schimbatul unui bec, a unei prize etc. Poti fi naiva, la inceput(asa ca mine) si poti crede ca oamenii chiar sunt buni si saritori, dar usor, usor iti vei da seama ca daca nu s-a dat curs altor fapte, aceiasi oameni uita cum se schimba becul. La naiba! Ce memorie scurta au unii…  Si urmeaza acei barbati care vad in copil un “avantaj” al lor, dar un dezavantaj al mamelor singure. Adicaaaa, in loc sa munceasca sa castige respectul/interesul femeii, ar prefera sa “ajunga” la copil. Pentru ca deh, femeia are un “punct slab”, din punctul ei de vedere de mama singura, iar daca barbatul se face placut de copil, pac, ea trebuie sa pice lata si in extaz. Gresiiiit! Nu stiu daca se observa, dar femeile au inceput de ceva vreme sa ridice capul din pamant si sa isi dea seama de adevarata lor valoare. Ghinion, va trebui sa munciti mai mult!
  5. Mila oamenilor! Bai, deci daca spui ca esti singura, sau vaduva(asta e si mai hardcore) oamenilor le e mila de tine. Si-or inchipui ca daca esti asa, neaparat iti ineci amarul in vin si telenovele, iar viata ta sociala e chiar la pamant. Basca, daca mai ai un copil, esti condamnata la singuratate, ca cine stie cine te mai ia?!?! Cu un copil, dar sa mai ai doi sau trei?!?! Well, pe mine mila asta ma cam dezgusta, pentru ca atunci cand oferi mila e ca si cum omului respectiv nu i-ai mai da sanse sa fie mai bine si nici nu l-ai mai ajuta cumva. Nu mai zic de faptul ca un statut social nu te defineste pe tine ca persoana, doar arata unde esti in momentul respectiv. Atat!

Cu toate acestea, militez si pentru singuratate, e o perioada pe care poti sa o fructifici si mai tarziu poti constata ca ai invatat multe din ea, dar tot cred ca, la urma urmei, nu suntem facuti sa traim singuri, deci nu va faceti prea confortabili nici in singuratate.

Sunt curioasa, voi cu ce v-ati confruntat de-a lungul unei perioade de singuratate?

2 thoughts on “Pozitive/negative”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.