2019

2019, un roller coaster in adevaratul sens al cuvantului. Un an al extremelor, dar cel mai mult al evolutiei. Cu totii stim ca viata este plina de suisuri si coborasuri. Nimeni nu are parte doar de o viata in care toate lucrurile se afla pe o panta ascendenta, dar nici pe o panta descendenta. Si asta este tot farmecul vietii. Cum altfel am putea aprecia lucrurile frumoase, la adevarata valoare, daca nu am observa si cat de urate pot deveni uneori!?! Cine ar putea sa se bucure atunci cand e sus, daca nu si-ar aduce aminte cum era atunci cand era cu genunchii in pamant, iar lucrurile pareau ca nu mai au vreo sansa de reusita?!?

Imi place sa privesc in spate si dupa o experienta imi doresc sa trag cateva invataminte. O parte pozitive, o parte negative. Ca o balanta desavarsita, incerc sa raman in echilibru cu mine si cu tot ceea ce ma inconjoara. Si cum spuneam mai sus de extreme, anul acesta a fost cel mai bun exemplu de a trage concluzii diverse, care sa ma ajute sa “cresc mare”. Am invatat ca poti fi in maxim extaz intr-o zi, dar in alta sa crezi ca nimic si nimeni nu te va mai face fericit vreodata. Am invatat ca unii oameni iti pot aduce atat de mult bine in viata, cand nu te astepti, cum nu te astepti, dar in acelasi timp, cu aceeasi intensitate sau chiar mai mare pot face dezastru in sufletul tau. Am invatat ca societatea ne insufla mult prea multe stereotipuri, prejudecati, iar noi le luam de bune. Insa cei mai multi oameni pastreaza aceste aparente de dragul lumii, iar in culise e prapad. Am mai invatat sa imi ascult INTOTDEAUNA intuitia. De fiecare data cand am decis sa nu o fac, m-am fript. RAU DE TOT!!!

Si mai stiu ca oamenii nu se schimba sau daca totusi o fac, au nevoie de ani sa faca asta sau cel putin de o trauma majora, care sa le schimbe mentalitatea si comportamentul. Restul sunt doar mici ajustari, iar daca cineva se simte salvator si vrea sa schimbe omul de langa o sa isi termine toata energia pentru ceva ce nici macar nu va da rezultatul dorit.

In plus, mi-am rezolvat trei mari probleme, care ma apasau de ceva vreme. Doua cu ajutor si una pe cont propriu. Nici acum nu stiu care “ardea” mai mult, dar cert este ca acum am liniste. Acea liniste oe care o caut de ani buni. Liniste, impacare, acceptare! Nu credeam ca o sa scriu cuvintele astea prea curand. Si totusi au venit oe final de an, ca un cadou dupa multa agitatie, tristete si suferinta. Tocmai ce imi soptise o pasarica – pe final de an se vor sterge mari urme de suferinta! Acum ii dau dreptate si astept cu nerabdare anul 2020, care STIU ca va fi un an extraordinar din multe puncte de vedere. Nu cred ca am avut vreodata atatea asteptari de la un an si atata speranta, dar in cel care va veni imi pun toata increderea. Si nu ma va dezamagi! O sa vedeti!

2 thoughts on “2019”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.