Să uit de tine

Câteodată mi-aș dori să uit. Să nu îmi mai aduc aminte de tine în fiecare dimineață în care îi văd ochii copilului nostru. Vă asemănați ca două picături de apă , încât ori de câte ori incerc să las în urmă ce a fost, îmi reamintește el atât de bine cât de frumos era. Să uit ori de câte ori îl strâng în brațe și îi simt mirosul părului , așa cum ți-l simțeam ție când mă lipeam cu fața de tine, până mă dureau pomeții. Aș vrea să uit pofta ta de mâncare de fiecare dată când deschideai frigiderul, cu cea mai curioasă față din lume, aceeași poftă pe care ți-a moștenit-o S de când s-a născut. Și încăpățânarea ta de a duce un lucru până la capăt, deși îți dădeai seama pe parcurs că greșești, dar nu voiai să recunoști asta. Să uit cuvintele puține, dar spuse la momentul potrivit așa cum o face el acum.

 

Aș vrea să nu mă mai doară carnea pe mine de fiecare dată când îl strâng pe S în brațe știind că ai fi dat orice să mai poți face asta măcar o dată. Aș vrea să fi avut măcar o zi în care să fim 3,iar tu să nu fii bolnav și să putem să facem ceea ce alții fac și iau ca pe ceva meritat. Să fi putut să ai încrederea că tu, stâlpul casei, poți face ceva pentru familia ta, fără să ai nevoie de vreun ajutor. Aș vrea să mă uit în ochii copilului nostru și să pot să îi spun că deși ai fost cel mai bun om pe care l-am cunoscut în viața asta, că deși ai avut atâta grijă de mine, tot nu am reușit să te salvez. Că prin atâtea cazuri medicale reușite nu te-ai numărat și tu. Aș vrea ca toate povestirile viitoare despre tine să îi arate cât mai mult ce fel de om erai, dar sunt convinsă că niciodată nu va înțelege cu adevărat asta.

 

Aș vrea să cred că dincolo de viața asta mai e ceva, mai frumos, cu mai puțină suferință pentru tine. După atâția ani de chinuri groaznice meriți ceva mai bun. Aș vrea să existe un motiv pentru toate astea. Încă îl caut, încă mă agăț sau încerc să scot ceva bun, deși nimic nu te mai intoarce înapoi. Aș vrea să nu mă mai lovesc de pereții casei noastre și să îmi aduc aminte la fiecare colț de tine. Sau să intru în casă și să îmi fie dor de fumul pe țigară pe care il detestam înainte. Să pot ieși pe balcon fără să îmi aduc aminte de nopțile întregi pe care le petreceam povestind vrute și nevrute până răsărea soarele din nori. Să știi că o să ai o zi plină, cu multe lucruri de făcut, dar că toate astea pălesc în fața timpului scurt pe care îl ai cu cel de lângă tine. Aș vrea să pot respira așa cum o făceam înainte, fără să simt că jumătate din corpul meu e mort deja.

 

Aș vrea să nu îți mai aud în minte tusea aia nenorocită, care mi-a secat creierul ani de zile. Să uit toate nopțile în care am stat trează și lipită de tine să simt că încă respiri și nu ți se intamplă ceva in somn. Aș vrea să îmi fi dat cineva de ales acum 6 ani, între boala ta și orice altă variantă posibilă . Aș fi facut orice pact cu diavolul, pentru tine, fără cea mai mică urmă de regret. Aș vrea să uit ce mi-ai promis, că nu mă vei lăsa niciodată singură. Și totuși ai făcut-o. Aș vrea să uit toate momentele frumoase împreună. Așa nu mi-ar mai fi dor de tot ceea ce am trăit și probabil tot ceea ce nu voi mai întâlni.

2 thoughts on “Să uit de tine”

  1. Ralu, e greu sa citesc și sa ma gândesc. E greu sa îți spun că “totul se întâmplă cu un motiv”. E greu sa îți spun că te înțeleg, pentru ca știu ca nu o pot face. E nedrept, atât de nedrept

    Like

  2. Te îmbrățișez Ralu…plâng când citesc cuvintele tale…parcă scrie mama când a rămas fără tată și chinul, greul, remușcările că nu l-a putut salva doar că noi, eu și sora mea eram mari…plânge încă sufletul meu de dor de tata, de neputința mamei …
    Ai grija de S, ai grija de tine….S va crește și va fi un băiat minunat…❤️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.