Când e prea mult?

Cu totii ne dorim copii cât mai independenți. Copii care să știe să spună nu, atunci când este cazul, nu să fie cei supuși, iar la adolescență să meargă după turmă. Mai ales dacă acea turmă este condusă de cineva cu principii diferite de viață față de cele cu care copilul tău pleacă de acasă. Este o mare bucurie să vezi că aceste principii se prind de copil, că învață să facă singur tot mai multe lucruri, că își dorește să contribuie în casă cu puțin ajutor în orice.

Dar când este prea mult? Când copilul începe prea devreme să își asume viața de adult sau observă că cineva lipsește din casă și e nevoit să suplinească el acea lipsă? Toate aceste întrebări mă frământă de ceva vreme, de când Sergiu a devenit din ce în ce mai responsabil. Și mă întreb dacă este pentru că sunt doar eu cu el sau așa sunt toți copiii de vârsta lui?!?!

Nu îmi doresc un copil maturizat înainte de vreme, îmi doresc un copil, care să se bucure de copilăria lui, indiferent de ce se întâmplă acum. Chiar dacă un părinte nu mai este lângă el, nu înseamnă că trebuie să își asume roluri care nu ii aparțin. Dar care este limita? Care? Nici să îi refuz anumite lucruri nu îmi doresc, pentru că îmi păstrez în continuare dorința de a crește un copil responsabil, drept și fericit. Iar așa poate fi doar dacă nu va depinde de cineva în viața asta. Nu vreau să cad niciodată in extreme, zodia balanță își spune cuvântul și de data asta, când sunt între ciocan si nicovală cu deciziile mele. Vreau un copil fericit, nu unul maturizat înainte de vreme… Cer prea mult?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.