De ce nu sarbatoresc Craciunul

Pentru ca este o zi din restul de 364. Pentru ca daca imi doresc suficient de tare poate fi Craciun in fiecare zi, nu este nevoie sa iti strangi familia in jurul mesei, numai in aceasta perioada. Pentru ca daca ma plimb prin  magazine si vad ceva ce cred ca I s-ar potrivi cuiva, il cumpar cu mare drag, nu trebuie sa fie bradul impodobit in casa, pentru a-l pune sub el. Pentru ca sarbatoarea vorbeste despre nastere, iubire, familie, bunatate, dar mai ales privitul imprejurul nostru. Prefer sa ma uit la cei din jur in orice luna a anului si sa dau o mana de ajutor atunci cand e nevoie, cum e nevoie. Nu e necesar sa intru in spiritul Craciunului ca  sa imi dau seama ca un copil are nevoie de o pereche de ghete, o ciocolata sau putina atentie. Ati fi surprinsi, doar daca deschideti Facebookul, sa vedeti cel putin 3 cazuri de copii, care traiesc in conditii inumane, pentru care ciocolata e un lux. Anul trecut am oferit un cadou unui copil, care ii scrisese Mosului ca isi doreste un avion si o ciocolata. Va dati seama? O cio-co-la-ta!

 

Pentru ca adunatul in jurul mesei cu toti cei dragi inseamna sa te simti fericit, implinit, plin de speranta si recunostinta. Incredibil cum, in schimb, toate astea sunt batute peste ochi de sentimentul de singuratate. Pentru ca 20 de oameni nu fac cat unul, acel unul! Pentru ca dispare dorinta aia nebuna in care cauti cu 3 luni inainte un cadou special, cu care sa il surprinzi si de data asta. Pentru ca dispare amuzamentul numai la gandul ca din nou vei primi un cadou neinspirat din partea lui. Aici putem numi un uscator de par ROZ, un bibelou cu pasari, luminat pe interior sau altul reprezentand un baiat care e muscat de fund de un caine. In timp ce baiatul era  cu pantalonii in vine. Ca sa intelegeti la ce ma refer… 🙂
Pentru ca este despre rememorarea anului ce e pe cale sa se incheie, dar cateodata e nevoie sa nu te  mai uiti in spate, fiind constienta ca lucrurile negative sunt mult mai sus decat cele pozitive. Pentru ca ti-ai fi dorit sa fie Mosul copilului tau, asa cum a facut-o inainte pentru ceilalti. Pentru ca un Craciun in plus iti readuce aminte ca  timpul trece, oamenii merg mai departe, toti facem asta, intr-un fel sau altul. Unii mai mult, altii mai putin, altii deloc.

2 thoughts on “De ce nu sarbatoresc Craciunul”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.