Aparențele pot…înșela

Tot eu, cu povestile mele de mers cu masina la spalatorie. Incep sa ma obisnuiesc sa pierd 40 minute din viata(chiar mi se pare o pierdere de timp), in timp ce masina mea devine pentru o zi sau doua, curata luna. Apoi intra S pentru 10 minute in ea si o rezolva bine de tot. Dar imi propun ca in următorii ani sa invete sa spele masini, mai facem economii in stilul asta. 🙂

In fine, procedura obisnuita, bag masina la spalatorie, sub indicatiile atente ale omului de la spalatorie, cam panicat sa nu ii lovesc ceva pe acolo, vazandu-ma femeie la volan. Ah, acum si blonda. Nu stiu de ce se feresc oamenii atat de mult de femeile la volan, cand si barbatii comit tot felul de prostii. Astept eu cumintica sa termine de spalat masina, in timp ce numar fiecare secunda pana sa plec de acolo, pana ma anunta omul ca a terminat. Încerc sa ma urc in masina, cu grija, ca doar e curata luna cand se apropie cu viteza, de mine, un tip foarte inalt si la fel de slab. Nu imi place sa ma uit atent la oameni, dar m-a cam speriat si l-am analizat din cap pana in picioare. Initial am crezut ca ori e beat, ori e drogat. Am strans tare de geanta din mana si ma pregateam sufleteste pentru vreun scandal care ar urma. Si incepe omul sa vorbeasca, imi cere un incarcator de telefon, sa isi incarce telefonul, ca trebuie sa se intalneasca cu cineva si nu are baterie. In continuare ma uit la el si incerc sa imi dau seama daca omul glumeste, încearca doar sa intre in vorba cu mine si nu stie cum, sau chiar are nevoie de incarcator. Inca are alura aceea de om beat sau drogat, avand in vedere stilul lui de a vorbi. In scurt timp imi dau seama ca asa vorbeste el, e prea mult spus sa aiba un defect de vorbire, dar nu poate vorbi cursiv.

In timp ce ii las telefonul la încărcat in masina mea, pret de cateva minute imi povesteste de iubita lui, pe care o cunoscuse in urma cu doar cateva luni si pentru care s-a schimbat mult. El facea parte dintr-o familie cu putine posibilitati, a renuntat de mult timp la scoala, parea genul de om care “s-a descurcat”cum a putut, dar care a si petrecut prin diferite gasti de cartier. Insa, de cand a cunoscut-o pe ea, ea fiind o fata desteapta, dusa la scoala, a decis sa se reîntoarcă si el la scoala, sa isi ia o diploma. Asta fara sa ii ceara fata, ci doar pentru ca el a simtit ca trebuie sa faca asta. Se pare ca iubirea schimba oameni, daca e suficient de puternica. Si inca o data, aparentele înșală. Dacă la prima vedere as fi urcat rapid in masina, mi-am multumit ca am ramas langa ea sa vad ce vrea omul acela. Nu stiu cum de oamenii tind sa înceapă sa imi povesteasca in ultima vreme, viata lor, dar ma bucur sa aflu multe povesti de viata, din care pot invata multe. Ah, la plecare imi spune tipul:

–  Multumesc mult pentru incarcator, domnisoara. Si imi pare bine ca nu te-am speriat, de cele mai multe ori oamenii ma evita pentru ca le este frica de mine.

Pam pam!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.