Ia cu plans!

Sa tot fie cateva saptamani sau luni de cand mi s-a recomandat un film bun, o drama care te face sa plangi si sa iti reanalizezi parcursul vieții, dar mai ales oamenii de langa tine. Filmul incepe cu actorii principali, Samantha si Ian, care isi incep dimineata ca noi toti, de altfel, in mare graba spre treburile zilnice. Desi ea incearca sa il retina, sa ii atraga atentia si sa petreaca mai mult timp împreuna el fuge grabit spre munca. Se întalnesc la el la job, cand ea merge sa ii duca un dosar uitat acasa, cand intra peste el intr-o sedinta importanta, astfel incat ii strica rezultatul muncii lui. El ramane atat de dezamagit, umbla haotic pe strazi, dar decide intr-un final sa mearga la concertul ei de absolvire. La cina de dupa concert ea isi da seama ca oricat de mult s-ar simti bine, oricat de mult ar adora-o, ea nu se simte iubita. Asta pentru ca nu poate ajunge cu adevarat la sufletul lui, el punand mereu o bariera si preferand sa nu se lase sa iubeasca. Intr-un final ea se urca grabita in taxi, acelasi taxi in care el fusese in aceeasi zi, si pleaca, hotarand sa se desparta, iar el ramane pe trotuar, privind taxiul cum se indeparteaza. Insa, cateva zeci de metri mai tarziu, imediat ce se face verde la semafor, o alta masina intra in taxiul in care se afla Samantha.

 

În scurt timp, ea moare la spital, chiar sub ochii lui. Furios, dezamagit, distrus, pleaca acasa, unde ii gaseste jurnalul si un cantec scris pentru el. Adoarme cu jurnalul in mana, pana a doua zi cand se trezeste (sper ca sunteti pregatiti pentru asta) cu ea langa el. E speriat, panicat, incearca sa se convinga ca totusi a fost un cosmar toata povestea si ca de fapt nimic nu s-a intamplat.

 

Insa, oricat ar nega asta, pe parcursul zilei isi da seama ca multe lucruri din vis se intampla, numai ca nu neaparat in aceeasi ordine sau cu aceleasi persoane. Hotaraste sa o ia din oras, sa o fereasca de ceea ce ar putea sa se intample, lasa garda jos in locul lui natal si ii povesteste despre familie, ceea ce nu a facut pana atunci. Insa ea insista sa se intoarca in oras, merg la concert, la cina de dupa concert si se trezesc afara asteptand taxiul, pentru ca a inceput sa ploua. Si atunci el isi da seama ca ceea ce va urma este fix ceea ce el incerca sa amane, ii spune ca o iubeste, isi deschide cu adevarat sufletul in fata ei, asa cum nu a facut-o vreodata. Iar ea se urca in taxi, insa de data asta el o urmeaza, iar in intersectia blestemata o ia in brate, moment in care se produce accidentul. Si aia a fost ultima imbratisare, doar ea supravietuind, intrebandu-se de ce se afla ea acolo, de ce nu e el?!?

Acesta e genul de film care te indeamna sa iti reconsideri propriile valori in viata. La un moment dat el o intreaba ce ar face daca ar sti ca aceea e ultima zi a ei pe Pamant. Iar ea spune:”As petrece-o cu tine! “. Se pare ca nu, nu am alege sa plecam in celalalt colt al lumii, sa ne cumparam cel mai extravagant yacht sau sa fim cei mai bogati oameni de pe planeta. Ne-am petrece timpul cu persoanele iubite. Iar cei care au alaturi un om care ar putea sa mearga pana in Iad si inapoi pentru ei, sunt cei mai norocosi.

3 thoughts on “Ia cu plans!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.