Dragostea la 70 de ani

Oamenii sunt frumosi, oricat de tristi ar fi intr-o zi, de nervosi in alta sau nefericiti in celelalte. Oamenii sunt frumoși in toate starile lor posibile. Pentru ca sub toata aceasta suparare, nefericire sau tristete sta un suflet care dorește iubire si intelegere.

De ce va spun asta? Pentru ca iau masa in Centrul Vechi, in asteptarea unor prietene, iar langa mine s-a asezat un cuplu de britanici. Posibil sa aiba in jur de 70 de ani. Fara sa vreau, iau parte la discuția lor, dat fiind faptul ca mesele noastre sunt aproape lipite. S-au asezat tacticos, iar timp de 10 minute au studiat in liniste, meniul. Am crezut initial ca nu isi vorbesc, fiind obisnuita cu noi romanii, care suntem cateodata, atat de galagiosi. Dar nu, după ce au studiat meniul s-au pus de acord ce sa isi comande, el a comandat galant, pentru amandoi. Au venit si paharele cu vin, iar ea era atenta in zare, admira oamenii care treceau pe langa noi. Atunci a luat-o de mana, a ridicat paharul si pe cel mai dulce ton i-a zis “Noroc, draga mea! “. Si au aproape 70 ani.

Dragostea nu are varsta sau limite atunci cand esti langa persoana potrivita. Iar eu va doresc voua sa fiti langa persoana potrivita, iar la 70 de ani sa vi se vorbească la fel de cald asa cum isi vorbesc cei doi de langa mine. Si acum revin la masa mea, ma bucur in continuare de oamenii si dragostea care pluteste in aer, chiar si la 70 de ani.

P. S. Cand aproape sa ma ridic de la masa, le-a adus ospatarul mancarea, au comandat fara sa știe cat de mari sunt portiile de mancare, asa ca m-au invitat la masa lor, la o felie de pizza. Deja am mancat, i-am refuzat politicos, dar i-am intrebat care e secretul. Care e secretul ca la varsta lor sa fie asa? Secretul e iubirea si chimia dintre ei, asa mi-au zis. Sunt de 37 de ani impreuna, au 3 fete si un baiat, iar cea mai mare bucurie a lor e sa isi petreaca timpul impreuna. Le-am zis ca sunt foarte norocosi ca s-au gasit unul pe celalalt, iar atunci mi-au povestit ca nu a fost mereu asa, fiecare fiind casatorit cu altcineva, in trecut. Culmea e ca s-au gasit cand nu se cautau si de atunci sunt împreună si intentioneaza sa ramana pentru tot restul vietii. Si uite cum inveti atatea lucruri de la niste oameni intalniti intamplator, timp de nici jumatate de ora, in timp ce poti avea oameni langa tine o viata intreaga, dar care nu iti pot oferi atatea lectii importante. 37 de ani, 4 copii si inca isi spun te iubesc. Imi venea sa ii imbratisez si sa le spun ca asa vreau sa fiu si eu cand ma fac mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.