Tu ce esti?

Urmaream zilele trecute un filmulet tare interesant. Se pare ca in ultima perioada imi apar in cale tot mai multe lucruri din care invat atat cat se poate si care ma ajuta sa ma inteleg mai bine pe mine, dar mai ales sa ii inteleg pe cei din jurul meu. Filmuletul era, culmea, despre oameni. Mai exact, despre 3 tipuri de oameni si relatiile care se dezvolta intre acestia. Oamenii sunt ca partile unui copac: frunze, ramuri si radacini.

1. Frunzele sunt acele parti ale copacului, care la prima bataie de vant cad si se indeparteaza de copac, care la schimbarea anotimpului pleacă odata cu el. Frunzele reprezinta relatiile trecatoare din viata noastra, care ne invata multe intr-un timp foarte scurt, dar care la primul obstacol se retrag si te lasa singur. Putem fi recunoscatori pentru experientele traite alaturi de frunze, sa constientizam ca pana la acest nivel pot ajunge sau putem trai cu regretul ca le-am cunoscut.

2. Ramurile, off, ramurile… Cred ca sunt cele mai dureroase, pentru ca sunt acei oameni pe care simti ca te poti baza, care te asigura ca poti conta pe ei indiferent de ce vant va incepe sa bata in viata ta. Si in prima instanta sunt acolo, dandu-ti incredere ca ai pe cineva puternic langa tine. Dar, ramurile se rup sub greutatea ploii, zapezii, sub viteza vantului. Si te doare, pentru ca aveai așteptări, te simteai in siguranță sub ele. In timp ce frunzele erau sortite unei plecari precoce, ramurile ar fi trebuit sa te apere de tot ce te-ar fi putut rani. Dar nu o fac la nesfarsit lasandu-te descoperit in fara forțelor naturii, lipsit de aparare si cu un gust amar in suflet.

3. Rădăcinile, acei oameni pe care ti-i dorești cu ardoare in viata ta. Acei oameni de care ar fi bine sa iti legi viata, pentru ca ei te vor ocroti si tine pe loc in fata dezastrelor ce vor putea urma. Acei oameni care ti-au cunoscut cele mai bune parti, dar si cele mai rele si totusi nu numai ca au ramas langa tine, dar fac si scut pentru a te apara.

Interesant ca un copac are nevoie de milioane de frunze, de sute de crengi, dar doar de câteva radacini, pentru a supraviețui. Bucurati-va de frunzele din viata voastra, au atatea lectii sa va ofere, ramaneti alaturi de crengile protectoare cat timp sunt intregi in fata vantului, dar cautati-va radacinile salvatoare. Milioane de frunze frumoase nu se vor putea compara vreodata cu o radacina puternica. Si nu fiti tristi, nu toti suntem facuti sa fim radacini sau crengi. Sau poate ca pentru unele persoane da, dar pentru majoritatea suntem niste simple frunze trecatoare.

Si inca un lucru important, pe care inca ma lupt sa il invat, nu poti schimba oamenii din jurul tau, dar poti schimba oamenii in preajma carora poti fi.

Mai jos filmuletul din care am facut rezumatul! Enjoy!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.