Inainte sa mori, traieste!

Colindand vastele culmi ale internetului am descoperit, acum cateva zile, citatul lui Shakespeare. De atunci  mi-a ramas in cap si ma tot gandesc cat adevar sta intr-o propozitie atat de simpla si cum poate spune cineva, in doar cateva cuvinte, ceva atat de profund. Suntem niste trecatori prin viata asta efemera, azi ne trezim si alergam grabiti spre munca, acolo dam totul din noi, sa demonstram ca putem, ca vrem sa fim cei mai buni, venim acasa, obositi, stresati, frustrati si cu prea putina dorinta de a face lucrurile care ne aduc bucurie. Si amanam sa facem asta, lasam pe maine, care devine poimaine si tot asa. In dorinta de a avea mai multe in viitor uitam sa traim azi. Dar daca maine nu mai vine? V-ati gandit la asta? De cate ori v-ati imbracat dimineata, v-ati imbratisat familia si v-ati gandit ca poate e ultima data cand o vedeti? Exista atatea sute sau mii de posibilitati prin care azi ar fi ultima zi… Si totusi nu ne gandim la asta. Dar poate ca nici sa traiesti cu indoiala in suflet nu este in regula. Niciodata nu am fost adepta extremelor, cred ca pe termen lung pot face foarte mult rau si consider ca echilibrul este cheia.

 

L-am intrebat pe T la un moment dat daca regreta ceva din ceea ce a facut in trecut. Contrar asteptarilor mele, a spus ca nu regreta nimic din ceea ce a facut, ci lucrurile pe care a amanat sa le faca.

 

De ce sa asteptam sa spunem omului de langa noi un “te iubesc”? Pentru ca nu e momentul potrivit? Fa sa fie momentul potrivit! De ce sa astepti sa iti faci cadou geanta mult dorita, de ziua ta? Mai sunt poate 6 luni pana atunci? De ce ti-ai amana 6 luni de bucurie? De ce sa traim maine cand putem face asta azi? Iubeste, razi, plangi, bucura-te, daruieste, primeste azi, nu maine, nici in alta zi. Traieste clipa pentru ca daca exista ceva de care putem fi siguri in aceasta viata este ca la un moment dat maine nu va mai fi. Cheia este azi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.