Primul obiectiv

Ce faci daca esti tipul de om care functioneaza dupa anumite obiective, de multi ani te axezi pe cel mai mare si mai important obiectiv din viata ta si esuezi in atingerea lui? Ce faci daca toate obiectivele atinse de pana atunci palesc in fata singurului  pentru care ai muncit cu toata fiinta ta, cu toate armele avute la inceputul luptei, dar si cu cele castigate pe parcursul ei? Ce faci daca cei de langa tine incearca sa iti arate ca pe langa pierderea razboiului, in toti acesti ani, ai castigat mici batalii, care au adus speranta, lumina si  recunostinta?

In primul rand poti sa iei o pauza de la tot, sa simti ca ai esuat asa cum nimeni in Universul asta mare nu a facut-o vreodata si sa crezi ca de acum inainte nimic, dar nimic, nu va mai avea acelasi inteles si aceeasi intensitate. Dar poti, mai tarziu, sa resetezi o parte din asteptarile pe care le ai de la tine, sa constientizezi ca la momentul respectiv acelea au fost resursele avute la dispozitie si ca oricat de mult te-ai uita in spate nu vei putea schimba nimic. Constientizand asta nu poti decat sa incerci sa privesti cu o oarecare incredere timida spre viitor. Si pentru ca asta sunt eu, asa functionez cel mai bine, asta e modul meu de a obtine lucruri de la mine, anul acesta mi-am setat 12 obiective. Unele din ele sunt putin fortate, cat sa ma faca sa simt iar ca traiesc, altele au venit de la sine, dar toate, absolut toate imi aduc bucurie si implinire. Insa, la fel de mult, toate vin cu o oarecare doza de durere. Dar cum am mai putea aprecia fericirea, daca nu ar fi si o urma de nefericire, oricat de mica ar fi ea?

Primul pe lista, care a venit atat de natural, intr-o dimineata pe la ora 4, este tatuajul. Mereu eu si T ne-am dorit sa ne facem un tatuaj pereche. Dar, vedeti voi, am fost atat de diferiti in aproape toate aspectele, incat nici la tatuaj nu ne-am putut hotari. Eu voiam fluturi, inimi si initiale, el voia tatuaje mari si impunatoare. Asa ca ani la rand am tot adus in discutie subiectul acesta, am rascolit in lung si-n lat tot internetul in cautarea alegerii potrivite. Si nu am gasit-o. De la ultima noastra discutie in legatura cu tatuajul cred ca au trecut ani buni, pana in dimineata respectiva. In minunata jumatate de ora in care am atipit am visat ceva, nu stiu exact ce, dar m-am ridicat rapid din pat cu gandul ca trebuie sa imi fac un tatuaj si stiu exact cu ce sa fie. Vizualizam locul, dimensiunea, dar mai ales simteam deja cat de important o sa fie pentru mine si cat de drag o sa imi fie sa il privesc. Pana am ajuns la salonul celui care m-a tatuat au trecut cateva zile. In mod normal v-ati intreba de ce asa repede? Asta pentru ca este o decizie importanta, tatuajul va ramane intiparit toata viata pe piele. As fi avut aceeasi parere cu ceva timp in urma, numai ca nu a fost cazul de data aceasta. Uneori iti trebuie ani pana sa hotarasti ceva, dar alteori stii din prima secunda ca ai facut alegerea potrivita.

Tatuajul reprezinta initialele T si S, care sunt legate de ritmul cardiac. La inceput am privit sablonul si m-am gandit ca exprima fix asta: acolo unde dragostea a inceput cu T si s-a incheiat cu S. In scurt timp mi-am dat seama ca nu, nu s-a incheiat dragostea odata cu S. Ea va ramane acolo  si va creste privind in ochii copilului nostru, amintindu-mi mereu cat de norocoasa am putut fi ca am cunoscut un asemenea OM! Si de fiecare data, cand imi este mai greu stiu ca la incheietura mea sta dovada clara ca exista iubire, fericire si implinire.

Ramaneti aproape, pana in acest moment am indeplinit doar 8 din cele 12 obiective, lucrez intens la celelalte si va pregatesc surprize noi! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.