La mine acasa

Vesti bune si foarte bune. Acest al doilea copil al meu, asa cum imi place sa il numesc, are “haine noi”. Mai exact – logo-ul de mai sus. Am descris si redescris mamicii care m-a ajutat la crearea lui, in detaliu, ce inseamna pentru mine acest “la mine acasa” si cat de important este sa redau cu adevarat semnificatia lui. Cel mai probabil ca mulți dintre voi va intrebati de ce am ales acest nume pentru blog. De ce “la mine acasa”? Ce poate sa exprime aceasta sintagma avand in vedere ca este vorba despre un loc virtual si nu o casa propriu zisa?!

Încep prin a va marturisi ca pentru mine aceste cuvinte au o greutate imensa, incredibil de puternica si cu un mare impact emoțional.Acum 10 ani, cand l-am cunoscut pe T, am simtit din prima secunda ca el este acel om langa care nu vreau sa ma trezesc in fiecare dimineata. Asta pentru ca nu as vrea sa adorm cat timp e langa mine, ci pentru ca as prefera sa ma pot bucura continuu de zambetul, farmecul si ironia lui. Si totusi nu am simtit aceasta intensitate a sentimentelor pana in momentul in care m-a luat in brate. Atunci s-a intamplat minunea, timpul s-a oprit in loc si pentru prima data in viata mea am simtit ca in bratele lui sunt acasa. Aproape 10 ani de imbratisari au urmat, imbratisari care spalau multe lacrimi, multa tristețe, multa dezamagire si neincredere. Imbratisari care pentru mine insemnau acasa. Si de fiecare data cand ma simteam jos cautam acel acasa, care ma facea sa uit de tot, care ma facea sa simt ca acolo nimic urat nu ma putea atinge. Dupa fiecare doza de “acasa” simteam ca renasc si ca pot muta muntii din loc, pana data viitoare cand, ranita si cu multe ganduri triste cautam disperata sa ajung acasa.

Acasa este acel copac sub care te adapostesti cand afara e furtuna, acea patura calda sub care te bagi cand este frig in camera, acel prieten care te ia in brate atunci cand iti este cel mai greu. Acea supa calda primita cand esti racit, acea privire calda adresata tie chiar si atunci cand ai facut o mare greseala, acel “te iubesc” intr-o oarecare zi de marti.

Asta imi doresc eu acum, scriind acest blog, sa simtiti si sa va arat o parte din “acasa” al meu.Si cred ca logo-ul exprima cu adevarat sentimentele descrise si simtite mai sus. Acea silueta gri, masculina, care imi aminteste despre seriozitatea si predictibilitatea lui si rozul siluetei ei, care arata nebunia si imprevizibilitatea mea. Ciudat cum doua persoane atat de diferite se atrageau atat de mult, incat de cele mai multe ori aproape ca respirau acelasi aer si imparteau aceeasi viata…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.